Bruschetta med squashbund

Verdens lækreste pesto

I går fik vi laks. Det er sjældent vi får det, for jeg nægter altså at købe den laks der er opdrættet i Norge som er spækfyldt med antibiotika og tungmetaller. Men jeg fandt nogle øko på frost i Irma – men hvor er det ærgerligt, at man ikke kan få de store flotte i køledisken – at det skal være på frost i ét enkelt supermarked man kan finde dem. Anyways.

De smagte vidunderligt! Stegt 5 min. på skinsiden og 1 minut på høj varme på den anden side – de var lidt små, så de skulle ikke have så meget.

Jeg har noget med laks og råkostsalat. Jeg elsker den blanding! Tror det er fordi min veninde og jeg tit spiste det engang – billigt, sundt og nemt. Men jeg elsker det! Til gengæld har jeg brug for lidt ekstra til at gøre mig mæt, derfor lavede jeg pesto til laksen. Hold nu fest, den var go. Der er ingen ost i den, så hvis man vil undgå mælkeprodukter er den ideel. Min kæreste blev lidt træt da han hørte den var ostefri, men han konstaterede bagefter, at det var den bedste jeg nogensinde havde lavet. Den er så cremet og lækker!

IMG_2503

Pesto med cashews

70 g. cashew

30 g. mandler

En halv dl. olivenolie

1-2 presset hvidløg (smag til selv)

1 helt bundt basilikum

Lidt salt – smag til – jeg brugte ca. en halv tsk

2 spsk citronsaft

Nødderne blendes til nøddemel i en minihakker. Olien tilsættes, og blendes cremet med nødderne. Hvidløg, citron, basilikum og salt tilsættes, og der blendes godt. Smag til med salt og hvidløg. Hæld mere olivenolie i hvis du vil have en mere flydende pesto. Hældes på en lufttæt glasbeholder, og holdes på køl indtil servering.

IMG_2504IMG_2505

Råkostsalat

En halv pose gulerødder

1 appelsin

1 bakke friske øko blåbær

En håndfuld hasselnødder

Lidt valnødder

Gulerødderne rives og kommes i en skål. Appelsinen presset til saft og hældes udover gulerødderne. Blåbærrene skylles, nødderne hakkes og begge dele kommer på salaten. Meget simpelt. Man kan også tilsætte lidt krydderurter, som  f.eks. mynte. Man kan også lave en olie/eddike dressing – man kan altså gøre hvad man vil!IMG_2516 IMG_2518

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bruschetta med squashbund