Deller med mos

Vietnamesiske forårsruller

Noget af det aftensmad vi får allermest herhjemme er vietnamesiske forårsruller. Jeg elsker dem! Og grunden til at vi tit får dem er at min kæreste også elsker dem. Han er heldigvis meget sød til at være åben overfor alle mine sunde påfund, men nogen er han gladere for end andre. Som de her forårsruller.

Vi får altid med det samme fyld – gulerødder, forårsløg, agurk, mango, salat af en art (ka’ godt li’ spinat for tiden), peanuts, avocado, og en peanutbutterdressing. Og så marineret kylling. Jeg kan også godt li’ med rejer, men min kæreste har brug for kød. Og det har jeg jo egentlig også!

IMG_2291

Marineret kylling

En del tamari til to dele olie (ca 3 spsk olie og 1 spsk tamari – alt efter hvor meget kylling man bruger)

Et fed presset hvidløg

En spsk honning

En spsk citronsaft

En pakke kylling, renset, og skåret i strimler

Marinaden blandes, og kyllingen vendes deri – den kan med fordel trække lidt, men kan også steges med det samme.

IMG_2290

Jeg har endnu ikke formået at lave en smuk færdig rulle, så de er ikke blevet foreviget. Men jeg plejer altså bare at fylde et tærtefad med lidt koldt vand – så gør jeg rispapiret vådt, lægger det på tallerkenen og så venter jeg lidt til den er blevet blød. Så kommer jeg denne dressing på:

Peanutbutterdressing

Fem spsk peanutbutter

1 hakket rød chili uden kerner

1 dl vand

Saften fra en halv citron

3 spsk koldpresset honning (I know, det er meget, men ellers kan man smage sig frem)

2 tsk tamari

1 spsk sesamolie

Evt en lille klump ingefær hvis man har lyst

Alt blendes (jeg brugte en minihakker)

Bruger den både til putte indeni rullen og dyppe den færdige i.

Jeg kan også godt li’ (en gang imellem) at blande halv peanutbutter med halv hoisinsauce og så lidt vand – alt røres sammen, og puttes indeni rullen – yum! Sundhedsværdien er dog ikke helt den samme i denne dressing, som den beskrevet ovenover, så det er som regel den anden der vinder!

Så putter jeg alt andet i – alt er skåret i strimler, undtagen forårsløg, som er hakket, da de ellers er svære at bide over.

Bon appetit!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Deller med mos