Sommer-dunser
Kyllingefrikadeller er og bliver en favorit herhjemme. Det er nemt og sundt og lækkert. Og forholdsvis billigt.
Jeg laver mange forskellige varianter af kyllingedeller. Men fælles for dem alle er at de altid har en stor spsk dijonsennep i. Det giver altså bare noget smag, som er ret vigtigt at få i, da kylling ellers ikke smager af det store. Det skal krydres! Jeg plejer også at komme chili i, frisk eller tørret, alt efter hvad jeg har. Grøntsager er også et must. Her er en virkelig virkelig VIRKELIG vellykket version.
Kyllingedeller/kødboller
En pakke hakket kylling, ca. 400 g.
1 spsk husk/loppefrøskaller
1 stor spsk dijonsennep
1 håndfuld ærter, gerne fra frost
3 hakkede forårsløg
3 revne gulerødder
1/2-1 tsk chiliflager, alt efter smag
En masse salt – ca. halvanden tsk.
En masse peber
Evt. et æg – jeg droppede det i denne portion – farsen blev så fast, at de kunne rulles, hvilket var nemt at arbejde med.
Kød røres sammen med husk – krydderier tilsættes, samt grøntsager. Formes til frikadeller og steges ved middel varme indtil de er gennemstegte – virkelig vigtigt, da det jo er kylling.
Lavede en lækker sommersalat til – den blev virkelig god!
En bakke spinat
En halv netmelon
En pose øko pistacie, usaltet
En god håndfuld edammammebønner
En halv agurk
1 avocado
Alt skæres ud – spinaten skylles.
Dressingen blev til vinaigrette af fire spsk olivenolie, to spsk vand, 1 spsk æblecidereddike, 1 tsk kokossukker, smag til med salt og peber – blandes sammen i en minihakker, så vandet og olien ikke skiller. Mums. Put evt. avocadoen ned i dressingen inden den hældes ud over salaten – gør at den ikke bliver brun.
Ingen kommentarer endnu