Grøn juice kærlighed.

Lyserød Burger. Ish.

IMG_1551

Jeg kan godt lide lyserød mad. Jeg ved ikke hvad det er. Jeg elsker make up men det er også normalt det mest pigede ved mig. Jeg er ikke til kjoler eller lyserøde ting normalt. Men lyserød mad. I LOVE IT! (som min ven Ole ville have sagt – eller, ikke min ven, men Ole H. er vel et eller andet sted alles ven)

Det eneste ved disse boller er dog at de efter bagning ikke er så lyserøde mere. Men de smager godt! Og er mega sunde. Uden gluten, eller korn for den sags skyld, mælkeprodukter, gær eller sukker. Faktisk hader jeg at remse alt det op som ikke er i dem. Vil hellere sige at de er spækket med gode ting som grøntsager! Og som bonus er lyserøde. Inden bagning.

Ingredienslisten er lidt lang, det var fordi jeg skulle bruge en masse sjatter af alt muligt jeg havde liggende. Man kan sagtens bruge andre slags pulp eller andre slags meltyper (f.eks. kun bruge mandelmel osv.) Disse smager dog utroligt godt.

Burgerboller:

Pulpen fra en juice hvor jeg juicede et halvt broccoli, 2 gulerødder og 2 rødbeder

Et halvt blomkål

4 æg

1 tsk salt

1 tsk bagepulver

1 spsk kokosfibre

2 spsk affedtet sesammel

2 spsk affedtet mandelmel

En halv dl sesamfrø (kværnede)

En halv dl hørfrø (kværnede)

2 spsk fiberhusk

1 dl fintreven squash

1 spsk olivenolie

Alt blendes i en foodprocessor (må lave et indlæg en dag hvor jeg praiser min foodprocessor). Efter blendning, smed jeg et par håndfulde kerner i (græskar og solsikke, men alt går) for at give lidt bid. Så formes dejen til boller – jeg fik kun fire, men jeg elsker også en kæmpe burger! Så drysses med sesamfrø og bages i ovnen på 160 grader ca. et kvarter, men hold øje med dem.

Burgerbøffer med lidt ekstra smovs i gør en kæmpe helhedsforskel. Det smager af så meget mere end en almindelig hakkedreng.

Burgerbøffer:

400 g. hakket okse (øko, natullervis)

2 spsk tomatpuré

1 spsk sukrin gold

1 spsk dijonsennep

1 løg (i minihakkeren eller fintrevet)

1-2 hvidløg (smides med i minihakkeren eller presses)

1 tsk salt

1 tsk peber

1 tsk allaroundkrydderi fra Urtekram

Alt puttes i foodprocessoren. Og formes. Og steges. Og mums.

Ingen burger uden bacon. Så min burger er selvfølgelig med hanegals vidunderlige øko bacon, som selv min kæreste kan smage forskel på. Derudover er der masser af hjemmelavet mayo (med røget paprika og hvidløg, omg, opskrift findes på Madbanditten) og salat og agurker. That’s it. Jeg kan nemlig ikke lide løg og tomat. Med mindre det er en del af en salsa, jeg plejer at lave til burgere, som kommer på bloggen en anden god gang. Når bøfferne (og bollerne for den sags skyld) er så fulde af smag behøves der ikke meget mere.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grøn juice kærlighed.