Eksamensfrokost og slow juicer

Gulerodskagebrød- og boller af juicepulp

I dag har der duftet helt fantastisk her i eksamenshytten. Lavede jo den der gulerodsjuice forleden dag, og der havde jeg gemt gulerodspulpen fra den. Jeg ville lave et eller andet med det da jeg haaaaaader at smide mad ud.

Det blev altså til lidt af hver i dag! Portionen var stor, så lavede både boller og kage. Ikke dårligt.

IMG_2582

Krydrede Gulerodsfibreboller med Squash

Pulpen af et kilo gulerødder

Pulpen af en squash

2.5 dl. kokosfibre

1 dl. mandelmælk

1 dl. kokosvand

2-3 dl. vand (prøv dig frem – dejen skal være fugtig, men ikke flydende)

2 tsk. bagepulver

2 håndfulde græskarkerner

2 håndfulde solsikkekerner

2 spsk kanel

0.5 tsk kardemomme

0.5 tsk salt

4 æg

Mix de tørre dele sammen med fibrene og tilsæt æg og de flydende ingredienser (har man ikke det ene væske, erstatter man bare med noget andet mælk eller diverse). Halvdelen af dejen formes til boller, som bages ved 180 grader i 1 time og et kvarter ca. Men hold øje med dem – de skal have lidt skorpe udenpå, og det tager lidt tid.

Nb. Som kan ses på billedet, dryssede jeg nogle af mine boller med lidt blå birkes – kan drysses med hvad som helst!

IMG_2585

Krydret gulerodskagebrød med banan

Resten af dejen mixes med to mosede bananer og 10 dråber sweet drops, eller andet tilsvarende sødemiddel. Tilsæt evt lidt grovhakkede valnødder. Hældes i en form og bages ved 180 grader i en times tid alt afhængig af formens størrelse. Men da den gerne må være mere svampet end bollerne, så behøver den ikke ligeså lang tid. Lad den køle af, og tilsæt den evt med noget glasur af en art. Evt. noget raw glasur af udblødte cashewnødder, den fede del af en kokosmælk (en dåse kokosmælk stilles i køleskabet overnight og den fede del i toppen bruges) lidt citron, vanille og stevia og blend det sammen. Ellers kan en choko-glasur med avocado, kakao, dadler, citronsaft og vanille også bruges! Man kan dog også bruge den som et kagebrød, og kan skæres i skiver med smør på. Mums.

IMG_2587

Fibrene eller pulpen fra juicen kan altså bruges til alt muligt. Som f.eks. pulpen fra spinatjuice kan bruges til denne spinatblinis, pulpen fra grønkål kan bruges til disse grønkålsvafler og selvfølgelig ovenstående kage og boller fra gulerodspulp. I løbet af de næste par dage vil jeg vise hvordan man kan lave tzatziki af agurkepulp! Det er økonomis, det minimerer madspild, er nemt og smager skide godt. Så folks, husk at bruge jeres juicepulp! Hvad bruger I jeres til?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eksamensfrokost og slow juicer