Travlhed, valentine’s og grøntsagsboller.
Jeg har travlt. Jeg har haft semesterstart og den der kandidat means business. Seriously. Så bloggen er blevet neglected. Hvilket betyder at jeg har virkelig mange madbilleder, opskrifter og idéer som er brændt inde på henholdsvis min telefon og, ja, inde i mit hoved. Anyways, kan lige så godt starte fra en ende af.
Ovenover ses et billede af verdens sødeste café/hotel eller hvad det nu er. Min kæreste og jeg skulle ud og spise i lørdags da det jo var Valentine’s Day (vi kan godt lide at tage ud og spise, så lige meget hvilken årsag der er til det, snupper vi den (hvis jeg snøvler er det fordi jeg pt. er syg og snottet, derfor er der også lidt tid til indlæg)). Vi snuppede en øl på en bodega inden med denne udsigt. Vi var på Madklubben, hvilket altid er godt når man er på SU – dejlig billig og go mad. Vi fik kød. Og meget af det.
Back to the studio! Eller. Anyways. Når jeg har lange dage på studie, har jeg en stor madpakke med. Jeg er jo lidt af en fussy eater og gider ikke at købe kantinens mad eller noget med på vej til KUA (klokken 8!!). Derfor bruger jeg som regel min søndag (hvis jeg er så tjekket) på at bage. Senest blev det til broccoliboller a la Vanløseblues og gulerodsboller med hørfrø. Mums.
Broccoliboller a la Vanløseblues (har ændret en lille smule på opskriften)
1 styks broccoli
1 tsk bagepulver
1 tsk urtesalt
1 spsk tørret oregano
1/2 dl kokosfibre
2 spsk loppefrøskaller (som kan fås økologisk fra Urtekram, yay!)
2 æg
Broccoli blendes i foodprocessor først. Derefter tilføres æg og det blendes sammen. Så tilføjes resten af ingredienserne og dejen står og hviler i 10 min. Så formes den til seks boller (eller hvor mange man nu vil have, afhænger af størrelsen selvfølgelig), drysses med sesamfrø eller andet hvis man ønsker, og bages i ca. 20 min på 200 grader. Hold evt. øje med dem – synes aldrig de får helt samme tid – nogle gange 15 min andre gange 20.
Ovenover ses bollerne som næsten smager af dessert.
3-5 fintrevne gulerødder
4 æg
100 g. hørfrø
100 g. mandler, eller hvilke nødder man vil have
1 tsk. urtesalt
2 spsk. loppefrøskaller
Gulerødderne rives, jeg plejer at bruge den helt fine side på rivejernet til disse boller. Halvdelen af hørfrøene kværnes i en kaffemølle eller kaffekværner eller hvad man nu kalder det, og alle mandlerne kværnes også. Det blandes med gulerødder og resten af ingredienserne og formes til boller. Jeg fik syv styks. Derefter drysses de med lidt hørfrø og så er de klar! Bollerne bages på 160 grader i ca. 20 min (igen varier bagetiden lidt).
Bon Appetit.
Ingen kommentarer endnu