Yndlingsmad

Müsli x3

Müsli. Jeg elsker det. Da jeg var barn var noget af det bedste jeg vidste at hælde upassende meget chokomüsli op i en skål og overhælde med mælk, og så bare køre ned. Det var den gode gamle usunde müsli og gode gamle komælk, så det var mere eller mindre en gang dessert. Det må kunne gøres bedre!

Denne her müsli er sund. Og mega lækker. Også med mandelmælk på. Eller som smoothietopping eller til fro-yo (frossen yoghurt) eller på grød. Shit den er go. Til det hele.

IMG_2483

MÜSLI

1 dl. kokosmel (den gode gamle revne – ikke den med fibre)

1 dl. sesamfrø

1 dl. solsikkefrø

1 dl. græskarkerner

1 dl. mandler

1-2 spsk. kakao (uden sukker -gerne en raw, da denne müsli kun ristes meget let)

1 spsk. husk

1 tsk. vanillepulver

1 knivspids salt

1 spsk. kokosolie

Lidt stevia efter smag (jeg brugte denne med toffee smag og brugte faktisk 15 dråber – kan også fås i helsebutikker)

Evt. et stykke hakket mørk chokolade

1 dl. ristede kokosflager

Kokosolien smeltes ved lav varme på en pande. Alle frø, nødder og kokosmel kommes på panden. Ristes langsomt og let til smagen er god – ca. 10 min, men smag til, også med lidt salt. Kakaoen kommes på til sidst og blandes sammen med müslien. Smag til med stevia. Lad den køle af, og hæld den på lige hvad du ønsker. Når den er kølet af, kan man tilsætte lidt hakket chokolade og kokosflager hvis man ønsker. Min kæreste elsker at bruge müslien ovenpå græsk yoghurt eller skyr. Opbevares i et lufttæt opbevaringsglas.

IMG_2485

Nb. Alle frø, kerner og nødder er kun vejledende – man kan bruge lige præcis dem man ønsker.

SUND FRO-YO BOWL MED MÜSLI

3 frosne bananer i skiver

1 tsk vanillepulver

1 spsk peanutbutter

Evt. en tsk kokosfløde (den fede del af en kokosmælk)

Valgfri topping (jeg brugte blåblær, mandler, chokolade og müsli)

Alt blendes i en foodprocessor – det tager et par minutter, før det bliver til en cremet is. Toppes med alt man ønsker – jeg toppede med müsli (ligger nedenunder blåbærrene), friske blåbær, chokolade og hakkede mandler. Smager simpelthen helt fantastisk! En gang sund, mælkefri og sukkerfri fro-yo bowl.

IMG_2450

GULDERODSKAGEGRØD MED MÜSLI 

Omg, denne grød smager så sindssygt godt og er så sund at den snildt kan udgøre et måltid. Min kæreste sagde sågar at han synes det var en dejlig dessert vi fik til frokost, og det tror jeg er det ultimative kompliment. Den er meget kraftigt inspireret af denne gulerodskagegrød fra Christine Bondes blog. Da jeg skulle prøve at lave den havde jeg ikke noget ingefær eller stødt nellike, og det gjorde bestemt ikke noget! Nøj hvor smagte den godt. Og mættede helt sindssygt. Kunne slet ikke spise op! Jeg toppede min med müslien. Det er en virkelig stor portion, så på billedet var den delt op i to portioner.

3 fintrevne gulerødder

1 moset meget moden banan

2 æg

1 spsk kokosfibre

1 spsk kokosfløde

1 spsk kokosvand/mælk (det vand der er tilbage når det fede fløde er taget fra)

Saften fra en halv citron

1 tsk kanel

1 tsk vanillepulver

1/5 tsk kardemomme

1 scoop Clean Lean Protein smooth vanilla, eller andet vanille protein pulver

1 knivspids salt

1 knivspids peber

Bananen moses ud i en kasserolle med en gaffel. Kokosfløde og æg røres sammen med bananen og resten af ingredienserne tilsættes og røres sammen. Varm langsomt op ved middel varme og rør ofte. Server med müsli og andet yndlingstopping.

IMG_2474

IMG_2476 IMG_2477

Müsli med mælk 

Müsli

Lidt glutenfri havregryn

Vanillepulver

Blåbær

Mandelmælk uden sukker

Opskriften siger vist sig selv, hehe. Alle ingredienser overhældes med mælk. MUUUUUMS. Smager som at være barn. Comfort food i sengen. Yum.

IMG_2455

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Yndlingsmad